• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Axtschlag

Op zoek naar rookhout? Axtschlag heeft een groot assortiment rookhout voor op de keramische bbq. Ga direct naar alle rookhout voor op de bbq!
Merken

Axtschlag

Axtschlag rookhout is het mooiste rookhout op de markt. Niet alleen is de verpakking een lust voor het oog, Axtschlag heeft ook nog eens een zeer uitgebreid assortiment en kwalitatief uitstekend assortiment. Het rookhout van Axtschlag wordt met de hand gepikt, zodat alleen het beste hout in de zakken van Axtschlag rookhout terecht komt.

 

Axtschlag is vernoemd naar de regio waar de makers van dit mooie rookhout vandaan komen. De regio Axtschlag ligt net onder Berlijn in het hart van Duitsland. Axtschlag wil alleen ecologische verantwoord hout in de producten verwerken. Er worden dan ook geen kunstmatige toevoegingen gebruikt om het rookhout op smaak te brengen. Axtschlag is opgericht door mensen die van bbq houden en dan merk je. Ervaar zelf ook eens hoe lekker roken kan zijn en hoe heerlijk hickory of ceder smaakt! 

 

Roken is hot. Niet alleen letterlijk maar ook figuurlijk. Steeds meer mensen ontdekken dat de traditionele manier om producten te conserveren niet alleen goed werkt om vlees, vis en gevogelte langer te bewaren, maar juist een unieke smaak beleving meegeeft. Het assortiment van Axtschlag speelt hier als geen ander op in.

 

Uiteraard heeft Axtschlag de traditionele smaken rookhout, puur van de boom, zoals Pruim, Hickory, Walnoot, Eik, Berk, Beuk, Appel, Els, Beuk en Kersen. Naast deze traditionals heeft Axtschlag ook een mooi eigen mengsel special voor vlees “Devil’s Smoke”. Ook zijn er verrijkte rooksoorten, zoals eikenhouten whiskey snippers, eikenhouten biersnippers en eikenhouten wijnsnippers.

 

Axtschlag heeft ook een prachtige lijn houtpapier. In houtpapier wikkel je je product nadat je het houtpapier helemaal nat hebt gemaakt. Het papier geeft een heerlijke smaak af en beschermt tevens je product tegen uitdrogen. Zo behoudt het zijn natuurlijke sappen en verkrijgt daarnaast nog eens een heerlijke houtsmaakje naar keuze. Ook Axtschlag houtpapier is er in de smaken, Kers, Els, Cederhout en Hickory. 

 

Axtschlag heeft ook wood chunks in de smaken Hickory en Kers. Wood chunks kan je zo in het open vuur van je bbq leggen en geven een smaaksensatie aan je bbq.

 

Belangrijk bij roken is om het product van te voren te pekelen en vervolgens te drogen. Alleen dan komt het roken helemaal tot zijn recht. Pekelen kan in een zelfgemaakte pekel, maar er zijn ook kant en klaar pekels op de markt. Drogen kan door de producten in de lekker te laten drogen. Het mooist en snelst gaat dat natuurlijk in de frisse buitenlucht.