Rookhout voor de kamado

Rookhout is uitstekend geschikt voor de kamado bbq. Voeg de lekkerste smaken toe aan je barbecue gerechten door het gebruik van rookhout. Het rookhout is er in verschillende smaken en vormen, zodat je ultiem kan genieten van jouw barbecue gerechten.

Rookmot en rookkrullen zijn bij uitstek geschikt om koud te roken. Snippers en chunks zijn weer gemakkelijker om toe te voegen aan je houtskool vuurtje. Het voordeel is dat rookhout op diverse manieren gebruikt kan worden voor de keramische bbq.

Er bestaan ook accessoires welke je perfect bij rookhout kunt gebruiken. De Cold Smoke Generator gebruik je om bbq gerechten koud mee te roken. Zalm is hier uiterst geschikt voor. Daarnaast heb je de Smoker Box voor warm roken. Deze box beschermd de rookhout snippers, waardoor deze minder snel zullen opbranden en meer rook gecreëerd wordt in de keramische bbq. Dit zorgt dus voor meer smaak. Maak allereerst een keuze of je veel of weinig rook wilt. Veel rook is vooral geschikt voor vleesgerechten. Lichter rookhout is vooral geschikt voor kip- en visgerechten. Let er op dat je bij het roken altijd de kamado een beetje open zet. Dit zorgt er voor dat er alleen verse rook in de kamado dome aanwezig is. Het rook kan dan gemakkelijk de kamado weer verlaten.

 

Axtschlag rookhout keramische bbq

Axtschlag heeft verschillende rookhout voor op de keramische bbq. Je hebt chips, blokjes en sticks om mee te roken. Daarnaast heeft Axtschlag ook rookmot voor het koud roken. Ook hebben ze dunne vellen hout, genaamd Wood Papers, waar stukjes vis mee gewikkeld kunnen worden voor op de kamado bbq. Ze hebben ook rookplanken in hun assortiment. Je kunt kiezen uit verschillende houtsoorten, namelijk appel, berk, beuk, eik, els, hickory, kers, puim en walnoot. Het hout heeft een hoge zuiverheid, is hout van pesticidevrije bomen, bevat geen schors en bijproducten, waardoor het rookhout van een top kwaliteit is. Ook bijzonder zijn de rookkisten welke gevuld zijn met kruiden en hooi.

De keuze van het soort hout:

Houtsoort

Geur en Smaak

Gerecht

Acacia

Kruidig en aardachtig van smaak

Rund

Ahorn

Rokerig, mild en zoetig

Varkensvlees, kip, kaas en klein wild gevogelte

Amanadel

Zoete rooksmaak

Rood vlees

Appel

Subtiele zoetige fruitsmaak

Kip en varkensvlees

Berk

Lichte karakteristieke smaak

Varkensvlees en kip

Citrushout

Milde rokerige smaak

Rundvlees, varkensvlees, vis en gevogelte

Eik

Bittere rokerige smaak

Rood vlees, varkensvlees en groot wild

Els

Zoete delicate smaak

Vis, varkensvlees, kip en gevogelte met wit vlees

Es

Lichte karakteristieke smaak

Vis en rood vlees

Esdoorn

Rokerig, mild en zoetig

Varkensvlees, kip en klein wild gevogelte

Druivenrank

Rokerig, wrang, geeft rijke fruitige smaak

Gevogelte, rood vlees wild en lamsvlees

Hickory

Zoet tot sterk van smaak

Varkensvlees, rundvlees

Kersen

Mild en fruitig

Gevogelte, varkensvlees en rundvlees

Maple

Rokerig, mild en zoetig

Varkensvlees, kip, kaas en klein wild gevogelte

Mesquite

Sterke aardsmaak

Rundvlees, vis, kip en wild

Moerbei

Zoete rokerige appel smaak

Vis, varkensvlees, kip en gevogelte met wit vlees

Pecan

Zoet en milde smaak

Gevogelte, rundvlees, varkensvlees en kaas

Peer

Subtiele rooksmaak

Kip en varkensvlees

Sering

Licht subtiel bloemerige smaak

Vis en lamsvlees

Walnoot

Zware rooksmaak (bitter)

Rood vlees en wild

Abrikoos

Zoete en milde smaak

Kip, kalkoen, varkensvlees en vis

Pruim

Zoete en milde smaak

Kip, kalkoen, varkensvlees en vis

Perzik

Zoete en milde smaak

Kip, kalkoen, varkensvlees en vis

Nectarine

Zoete en milde smaak

Kip, kalkoen, varkensvlees en vis

Lees meer