Alle topmerken
Snelle levering
De scherpste prijs

Houtskool & Rookhout

Golden Flame 10kg Restaurant Houtskool

De beste restaurants grillen met de bekende houtskool in de ..
€20,95

Pitmaster Quebracho 15 KG

Deze Pitmaster houtskool is bij uitstek geschikt voor de Ker..
€27,95

Het rookboek

Gek op roken? Dan is dit rookboek echt wat voor jou!
€24,50

Over Rook kookboek

Het ultieme handboek over warm & koud roken! In 'Over rook' ..
€24,95

Rook! kookboek

Het Rook! kookboek is helemaal gericht op het roken van prod..
€24,99

Houtskool

Wanneer wij spreken over houtskool denken wij natuurlijk aan de barbecue! Houtskool is namelijk de belangrijkste brandstof en onze Kamado's kunnen dan ook niet zonder. Houtskool wordt verhit op een manier waarbij maar een beperkte hoeveelheid zuurstof bij dit proces komt kijken. Hierdoor brandt niet alles van het brokje houtskool maar slechts een deel. Het is algemeen bekend dat houtskool veel beter brandt dan hout omdat houtskool veel droger is dan hout. Met goede kwalitatieve houtskool heb je de perfecte basis voor jouw bbq in huis. Een leuk feitje om te weten is dat een kwalitatieve houtskool uit één soort bestaat, in tegenstelling tot andere gemengde houtskool soorten. Daarnaast bestaat een goede zak houtskool uit meerdere grote stukken waardoor zuurstof gemakkelijk tussen de blokken door de overige blokken houtskool kan bereiken. Daarnaast wil je eigenlijk zo min mogelijk stof en gruis deeltjes in jouw barbecue omdat dit het brandproces verstoord. 

Raadzaam is om jouw barbecue ongeveer een uur voordat je wilt barbecueën aan te steken. Op deze manier is de barbecue heet genoeg als je wilt beginnen. Doe dit door de houtskool aan te steken met een van onze bbq accessoires. Vervolgens wacht je tot de houtskool voldoende gloeit en de vlammen gedoofd zijn. Nu kun je beginnen met barbecueën. Zorg er wel voor dat je voldoende houtskool in jouw Kamado hebt gedaan alvorens je begint met het grillen van vlees of vis, want achteraf aanvullen is niet handig en verstoord jouw barbecue sessie. 

Rookhout

Vaak verwisselen mensen houtskool en rookhout met elkaar. Wat houtskool is staat hierboven beschreven. Rookhout echter is een totaal ander product. Met rookhout creëer je een extra dimensie aan jouw barbecue gerecht. Zo voeg je een aparte geur en smaak toe aan jouw gerecht dat bijdraagt aan een nog betere smaakbeleving. Met chips en chunks kun je dus extra smaak aan jouw eten toevoegen. Doordat de rook die vrij komt bij de verbranding van rookhout in jouw barbecue blijft circuleren door een gesloten deksel, heeft de rook de kans in jouw vlees of vis te trekken. Hiermee creëer jij binnen zo'n 1.5 uur extra smaak aan het eten. Het is aan te raden om bij een van onze keramische bbq's chunks te gebruiken. Deze stop je tussen je houtskool in en zullen een ruim uur branden. Met Pellets of kleinere chips is het mogelijk de hoeveelheid rook te regelen. Deze branden een stuk korter waardoor het mogelijk is om veel gerichter rook en daarmee smaak aan jouw gerecht toe te voegen. 

Pellets

Pellets bestaan uit samengeperste stukken hout. Hiermee is het mogelijk jouw vlees of vis te roken. Het is mogelijk verschillende soorten pellets te gebruiken. Deze pellets worden ook wel rookpellets genoemd omdat bij de verbranding van deze pellets veel rook vrij komt. Er bestaan ontzettend veel verschillende soorten pellets welke elk een andere smaak hebben. Zo bestaan er donkere pellets die gemaakt zijn van eikenhout of naaldhout pellets die weer wat lichter zijn maar korter branden. Een voordeel van pellets is dat deze milieuvriendelijk zijn omdat ze bij verbranding CO2 afgeven. Pellets worden voornamelijk gebruikt bij de Pellet bbq om hiermee een extra smaak aan het eten te geven. 

Lees meer
Lees minder
Alle topmerken
Snelle levering
De scherpste prijs